Vjen mesazhi i rëndësishëm nga Mbretëria e Bashkuar, ja çfarë do të ndodhë mes dy vendeve nëse Trump nuk do të rizgjidhet President

Mbretëria e Bashkuar ka reaguar për herë të parë për zgjedhjet në SHBA. Downing Street i ka dhënë fund dilemës se nëse Trump nuk do të rizgjidhej president si do të ishin marrëdhëniet mes dy vendeve.

Në një deklaratë zëdhënësi i kryeministrit, Boris Johnson ka thënë se është i bindur se marrëdhënia me Shtetet e Bashkuara do të shkojë “nga forca në forcë”, pavarësisht se kush del fitues i zgjedhjeve.

Zëdhënësi i Kryeministrit u tha gazetarëve se qeveria kishte “besim të plotë në kontrollet, ekuilibrat dhe në sistemin e SH.B.A.-së për të siguruar një rezultat demokratik”.

Ai tha se disa vende punuan më afër së bashku për çështje të tilla si tregtia, siguria dhe teknologjia, duke shtuar: “Shtetet e Bashkuara janë aleati ynë më i afërt dhe ne jemi të sigurt se marrëdhënia jonë e veçantë do të shkojë nga forca në forcë”.