Turqia guxon sërish, ndërmerr hapin e rëndësishëm, çfarë do bëjë pala greke kësaj rradhe

Turqia ka lëshuar një tjetër anije zbulimi, ose Navtex, për zonën në Mesdheun Lindor ku do të zhvillojë aktivitete kërkimore sizmike deri më 23 nëntor, shkruan Source.al

Sipas njoftimit, misioni, i cili do të kryhet nga anija kërkimore sizmike Oruc Reis, do të vazhdojë për 12 ditë duke filluar nga e Mërkura.

Një Navtex është një sistem i komunikimit detar që lejon anijet të informojnë anijet e tjera për praninë e tyre në një zonë, si dhe informacione të tjera.

Oruc Reis do të kryejë studime sizmike në Mesdheun Lindor së bashku me dy anije të tjera, Ataman dhe Cengiz Han.

Në gusht, Turqia rifilloi kërkimin e energjisë në Mesdheun Lindor pasi Greqia dhe Egjipti nënshkruan një marrëveshje të diskutueshme të përcaktimit detar, duke prishur gjestin e vullnetit të mirë të Turqisë në ndalimin e kërkimit.

Duke deklaruar marrëveshjen Greko-Egjiptiane “të pavlefshme dhe të pavlefshme”, Turqia autorizoi Oruc Reis të vazhdojë aktivitetet e saj në një zonë brenda raftit të saj kontinental./Source.al