“Thirrja për shfarrosjen e shqiptarëve”, vazhdon gjuha e urrejtjes ndaj popullit tonë në rrjetet sociale

Në shoqëinë Ballkanase duket se është thelluar gjuha e urejtjes ndaj shqiptarëve në rrjetet sociale madje duke krijuar një komunitet që janë pjesë e thirrjes online për shfarrosjen e shqiptarëve.

Sado që mendojmë se ka ndryshuar mendësia në shoqërinë maqedonase dhe ka filluar bashkëjetesa, duket qartë që konflikti historik në mes maqedonasve me shqiptarët vështirë të zhbëhet”, shkruan portali Pacensurë.

Ata shtuan se në adresë të tyre vijnë pa fund mesazhe dhe denocime nga komentues në rrjet të cilët shprehin gjuhë të ashpër ur ejtje dhe albanofobisë. Institucionet përgjegjëse pritet të reagojnë ndaj këtyre veprimeve midis dy komuniteteve.