Të gjithë mendonin se është çështja e detit por jo! Kjo është arsyeja e vizitës së Edi Ramës në Athinë

Kryeministri Edi Rama në 15 dhe 16 shtator do të jetë në një vizitë dy ditore në Athinë.
Fillimisht u mendua se Rama do të jetë në Greqi për të negociaur për çështjen e detit dhe kërkesën e Greqisë për t’u zgjeruar me 12 milje në detin Jon, por arsyeja e vizitës është krejt tjetër.

Rama është ftuar të marrë pjesë në Konferencën e organizuar nga revista prestigjoze “The Economist” në Athinë, ku do të marrin pjesë edhe shumë personalitet të tjerë të politikës, kryeministra dhe presidentë të vendeve të ndryshme. Pra kryeministri nuk do të jetë në Athinë për të diskutuar mbi çështjen e detit, që ka hapur debate të mëdha në Shqipëri, por do të jetë për një arsye krejt tjetër.