“Stuhia e Mesdheut”, Turqia nis stërvitjet e frikshme ushtarake, mesazh grekëve

Vazhdojnë të jenë të tensionuara marrëdhëniet Turqi-Greqi teksa secili prej shteteve po mundohet të tregohet superior duke treguar fuqitë detare e ajrore gjatë stërvitjeve ushtarake. Turqia, ditën e sotme ka nisur stërvitjen në Qipron Veriore të quajtur “Stuhia e Mesdheut”. Shkaku që mendohet se do të sjellë konflikte të thella mes vendeve është bër kërkimi për rezerva nafte dhe gazi në ujërat e pretenduar territorialë të Greqisë.

Rikujtojmë se shteti turk ka paralajmëruar fqinjin e tij nëpërmjet disa deklaratave të bëra nga Presidenti Erdogan. “Ose duhet të kuptojë gjuhën diplomatike e politike, ose në terren përmes përvojave të hidhura,”-tha ai.