Spitalet italiane të stërmbushura, përgatituni duke marrë oksigjen që tani, ja çfarë paralajmërojnë mjekët

Njerëzit e dyshuar me koronavirus në Napoli, Itali, u është dhënë oksigjen në makinat e tyre pasi një spital aty pranë u mbingarkua me pacientë, shkruan Source.al

Një radhë makinash dhe ambulancash u formua jashtë Spitalit Cotugno, e cila dukej e paaftë për të përballuar fluksin e rasteve të reja COVID-19.

Punonjësit mjekësorë në qytetin e tretë më të madh të vendit kontrolluan njerëzit që prisnin në radhë në automjetet e tyre dhe siguruan rezervuarë oksigjeni për ata me vështirësi në frymëmarrje.

Antonio Abenante, një banor lokal në kryeqytetin rajonal të Campania, tha se ishte i shqetësuar pasi nuk ishte në gjendje të merrte informacion në lidhje me gjendjen e babait të tij. Ai tha: “Sot babai im nuk më ktheu përgjigje në telefon dhe jam i shqetësuar.

“Ne thirrëm një mjek dhe ai na tha se të gjithë mjekët në pavion janë në izolim sepse morën COVID-19, dhe ky ishte mjeku në detyrë dhe ai nuk dinte asgjë”.

Një tjetër banore e Napolit, Elisa Esposito, tha se babai i saj mori koronavirusin pasi u trajtua në spital për një gjendje tjetër.

Zonja Esposito tha: “Kjo është një situatë e turpshme sepse sistemi shëndetësor këtu është shkatërruar plotësisht, si mund të ndodhë që unë ta çoj babanë tim në spital për një gjendje tjetër për të cilën ai duhet të trajtohet dhe ai merr COVID-19 brenda një reparti se nuk është për pacientët me COVID-19? ”

Dr Filippo Anelli, kreu i shoqatës kombëtare të mjekëve në Itali, paralajmëroi se nëse vazhdon niveli aktual i infeksionit, mund të mos ketë mjekë të mjaftueshëm në dispozicion.

Ai tha se ndërsa në të gjithë vendin Italia ka një total prej 11,000 shtretër në njësitë e kujdesit intensiv, ka vetëm anesteziologë të mjaftueshëm për rreth 5,000 pacientë. Një total prej 2,849 shtretër të njësive të kujdesit intensiv janë aktualisht në përdorim, me një rritje prej 100 të hënën./Source.al