Sa para i kushtuan Shqipërisë vaksinat? Ja si përgjigjet ministrja

Ministrja e Financave, Anila Denaj nuk e ka zbuluar shifrën se sa ka paguar Shqipëria për 500 mijë dozat e vaksinave të siguruara nga Pfizer.

E ftuar në “Open”, Denaj tha se nuk e kuptonte pse duhet të tregonte patjetër çmimin e një vaksine.

Ajo shtoi se flet për fonde buxhetore dhe në Ministrinë e Shëndetësisë janë kaluar 6 miliardë lekë me prioritet vaksinën.

“Filloi në datën 11, janë gati 900 vaksina. Në nivel total që do të sillen 1.6 milionë, kemi buxhetuar një fond shtesë përfshirë edhe vaksinës, 500 mijë me Pfizer, 1.2 milionë brenda paketës Covax për 800 mijë persona. Brenda paketës prej 6 miliardë lekësh është. Fondi i Ministrisë së Shëndetësisë është 6 miliardë lekë me prioritet vaksinën. Përse duhet të flasim për koston e një vaksine?! Po flas për fonde buxhetore, Nëse do të duhet më shumë do të japim më shumë,”- tha Denaj.