Peshkatarët orë “lufte” në mes të detit në Vlorë, befasohen nga ajo që nxjerrin

Një peshk ton me peshë 100 kilogram dhe gjatësi 3.5 metra ka rënë mëngjesin e djeshëm në rrjetat e peshkatarëve të Vlorës.

Peshku në fjalë është kapur në gjirin e Vlorës, pas gadishullit të Karaburunit.

Specia në fjalë tregon shumëllojshmërinë dhe larishmërinë e botës së gjallë nënujore në gjirin e Vlorës.

Krahas peshës së tij të madhe dhe gjatësisë, e veçanta është se peshku ton është zënë duke notuar në 50 metra thellësi, çka tregon se ka humbur drejtimin si rrjedhojë e motit të ngrohtë dhe të pazakontë në këtë periudhë të vitit.

Foto: