“PD drejtohet nga një hetues i UÇK”, Balla publikon dokumentin dhe plas skandalin e madh

Kryetari i Grupit Parlamentar të Partisë Socialiste, Taulant Balla ka dalë me një deklaratë të fortë për Lulzim Bashën. Përmes një postimi në rrjetet sociale, Balla shkruan se PD drejtohet nga një hetues i UÇK.

Balla thekson se Lulzim Basha nuk ka këllqe të zbardhë rolin e tij në palo-raportet që paraprinë Raportin e Dick Marty-t, kur me maskë mbi fytyrë merrte në pyetje komandantët e UÇK.

Sipas Ballës, Komandantët e UÇKe mbajnë mend mirë Lulzimi “edhe pse ti fshiheshe pas maskës dhe largoi të gjithë shqiptarët e Kosovës nga grupi hetimor për të qenë i vetëm”, shkruan Balla.

Postimi i plotë:

“Partia Demokratike e Shqipërisë sot drejtohet nga një hetues i UÇK! Ne e dimë që Lulezim Basha nuk ka këllqe të zbardhë rolin e tij në palo-raportet që paraprinë Raportin e Dick Marty-t, kur me maskë mbi fytyrë merrte në në pyetje komandantët e UÇK. Komandantët e UÇK të mbajnë mend mirë Lulezim edhe pse ti fshiheshe pas maskës dhe largoi të gjithë shqiptarët e Kosovës nga grupi hetimor për të qenë i vetëm. Është fakt publik që Lulezim Basha ka larguar shqiptarë të Kosovës si A.P., B.Gj. dhe të tjerë nga hetimi.

Siç shkruan HRË, “Lulezim Basha ka punuar për Tribunalin dhe Departamentin e Drejtësisë së UNMIK pas luftës dhe ka hetuar personalisht vendmbajtjet e robërve në veri të Shqipërisë”. – shkruan Balla.

Partia Demokratike e Shqipërisë sot drejtohet nga një hetues i UÇK! Ne e dimë që Lulezim Basha nuk ka këllqe të zbardhë…

Posted by Taulant Balla on Monday, 9 November 2020