Pas shpalljes ‘non grata’ të diplomatit rus, Moska merr hak ndaj Shqipërisë

Kanë kaluar rreth 14 ditë që nga shpallja non grata të diplomatit rus i cili theu disa herë rregullat anti-Covid në Shqipëri. Ministria e Punëve të Jashtme kërkoi largimin e tij brenda 72 orësh nga Shqipëria dhe ky vendim nuk u prit aspak mirë nga pala ruse.

Mësohet se ditën e sotme, Ministria e Jashtme e Rusisë ka vendosur të largojë nga Moska sekretaren e parë të Ambasadës Shqiptare në Rusi.

“Më 8 shkurt, Ambasadori i Shqipërisë Arben Gazioni u ftua në Ministrinë e Jashtme Ruse, ku iu dha një shënim nga ministria që shpall sekretarin e parë të ambasadës shqiptare në Moskë, Jonida Drogu person ‘non grata’. Punonjësi i specifikuar u urdhërua të linte territorin e Federatës Ruse brenda 72 orësh”,tha ministria …

“Ky hap u mor nga pala ruse në përgjigje të vendimit të Shqipërisë për të dëbuar nga vendi nën një pretekst krejtësisht të largët të sekretarit të parë të ambasadës ruse në Tiranë”, shtoi Ministria e Jashtme Ruse.