Nuk gjen qetësi, ky shtet “shkundet” nga tërmeti

Një tërmet me magnitudë 4.9 të shkallës rihet ka “shkundur” Koacinë. Tërmeti ka rënë në qytetin e Moshkenica afër epiqendrës së tërmetit të mëparshëm Petrinjës.

Tërmeti ra në orën 22:29 dhe e ka patur thellësinë 10 kilometra. Ndërkohë si pasojë e tërmetiti që nuk janë raportuar dëme në ndërtesa dhe as në njerëz.

Në datën 29 dhjetor Kroacia është goditur nga një tërmet i madh me magnitudë 6.3 të shkallës rihter. Pas këtij tërmeti ka pasur shumë paslëkundje të tjera ndërkohë që 7 persona humbën jetën për shkak të tij.