“Në 48 orët e ardhshme priten lëkundje të mëdha”, sizmologu i njohur grek del thirrjen e fortë për qytetarët

Sizmiologu i njohur grek Vassilis Papazachos ka deklaruar se tërmeti që goditi mesditën e sotme detin Egje duke shkaktuar dëme të mëdha në Greqi dhe Turqi, ka deklaruar se pas lëkundjes së sotme do të ketë të tjera në ditët në vazhdim.

Në një intervistë për SKAI, ai u shpreh se lëkundjet e tjera pritet të jenë akoma më të forta dhe më shkatërruese se ajo e para. “Do të ketë një sekuencë të madhe tronditjes pas lëkundjes së parë që do të zgjasin me muaj të tërë por me intensitet më të madh, të paktën në 48 orët e ardhshme. Kjo sepse një pjesë e madhe e banesave kanë marrë një goditje të parë, dhe disa lëkundje të tjera mund të sjellin pasoja të mëdha.”

Ai theksoi se çdo ndërtesë me dëme duhet të braktiset nga banorët deri në largimin e rrezikut. “Çdo ndërtesë që ka disa dëmtime nuk duhet të banohet deri sa të inspektohet nga inxhinierët,” tha ai.