Ndahet nga jeta ish-ministri i Drejtësisë, prej kohësh vuante nga një sëmundje e rëndë

Ish-kreu i Gjykatës së Lartë në vitet 1997 -1999 dhe ish-ministri i Drejtësisë, Thimio Kondi, është ndaeë nga jeta në moshën 72 vjeçare. Kondi vuante nga një sëmundje e rëndë dhe për këtë arsye iu nënshtrua një ndërhyrjeje kirurgjikale, pas të cilës ka ndërruar jetë.

Kondi është diplomuar në Fakultetin e Drejtësisë në Tiranë në vitin 1977. Nga viti 1978 deri në vitin 1982, ka ushtruar detyrën Gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Fier. Më pas është emëruar specialist në Sektorin e Studimeve në Gjykatën e Lartë dhe gjatë viteve 1990 – 1992 ka qenë Drejtor i Drejtorisë së Studimeve në Ministrinë e Drejtësisë.

Në vitet 1995 – 1997 ka ushtruar profesionin e avokatit pranë Qendrës Shqiptare të Të Drejtave të Njeriut. Në vitet 1992 – 1994 ka ushtruar funksionin e Gjyqtarit në Gjykatën Kushtetuese. Në vitet 1997 – 1999 ka ushtruar detyrën Ministër i Drejtësisë. Në vitet 1999 – 2008, Z. Kondi ka ushtruar detyrën Kryetar i Gjykatës së Lartë. Gjatë viteve 1999 – 2008 Z. Ndërkaq i ndjeri ishte Anëtar i Bordit Këshillimor të Shoqatës Ndërkombëtare për Administrimin e Gjykatave.