Moti bën kthesën e madhe për fundjavë, ja çfarë pritet

Në këto çaste në Evropë po mban mot i ndryshueshëm, ndërkohë në Spanjë temperaturat kanë filluar të rikuperohen. Në anën tjetër acari ekstrem ka përfshirë Rusinë dhe pjesë të Skandinavisë.

Në rajonin tonë ende kemi “mix” të temperaturave, por temperaturat kanë filluar të ulën. Nxehtë është vetëm në Greqi dhe edhe atje priten ulje të theksuara të temperaturave.

Sot kishin një front të ftohtë ajror në rajon, ndërsa nesër kemi frontin tjetër. Pas kalimit të frontit të nesërm atëherë do të hapet rruga depërtimit të acarit siberik edhe te ne.

Gjatë fundjavës na pret mot me acar siberik dhe detaje tjera do të japim në postimet tona tjera.

Në fotografinë kryesore kemi temperaturat momentale në tërë Evropën.