Meta ministër i Brendshëm pas 25 prillit? Presidenti u shuan kureshtjen të gjithëve

Presidenti Ilir Meta është pyetur mbrëmjen e sotme nga gazetari Çim Peka nëse mund të jetë ministër i Brendshëm pas zgjedhjeve të 25 prillit.

Ai nuk e përjashtuar diçka të tillë.
Edhe pse nuk e ka pranuar, ai u shpreh se presidenti e shikon veten si ushtar i parë, ndaj nesër nuk mund të mos jetë ushtar i dytë apo i tretë, duke e lënë të hapur një mundësi që të lërë postin e presidentit për atë të ministrit të Brendshëm.

“Ilir Meta është President i Republikës dhe është në krye të detyrës. Për shkak të situatës së veçantë në të cilën ndodhemi për shkak të kapjes së shtetit dhe instalimit de facto të një junte politico-policore, Ilir Meta është i detyruar ta konsiderojë veten edhe ushtarin e parë të republikës. Për një njeri që e konsideron veten ushtari i parë, nuk mund të mos jetë nesër ushtari i dytë apo i tretë”, tha Meta.