Merkel paralajmëron botën: “Duhet të keni shumë kujdes nga…”

Sipas mediave gjermane, kancelarja Merkel është në shqetësime të mëdha sa i përket përhapjes së shpejtë të mutacionit të virusit. Ajo ka shprehur një shqetësim të madh për mos informimin e publikut dhe është e mendimit se nuk po flitet mjaftueshëm për këtë cështje.

Merkel ka vendosur të paralajmëroi njerëzit në të gjithë botën që të tregojnë kujdes maksimal në këto kohë të vështira për njerëzimin. “Gjermania ndodhet para tetë deri në dhjetë javë shumë të vështira” -tha kancelarja sipas të dhënave të disa pjesëmarrësve në takimin e ekipit të punës për sigurinë e grupit parlamentar të UNIONIT CDU/CSU ditën e sotme.