Mbyllet Shqipëria, ja oraret e reja të lëvizjes për tre javë

Rritja e rasteve të reja me koronavirus ka rikthyer masat kufizuese në vendin tonë. Ky është vendimi i marrë ditën e sotme nga Komiteti Teknik i Ekspertëve.

“Mblidhemi sot këtu. Komiteti teknik i ekspertëve ka analiziar situatën. Në përputhje me zhvillet e situatës në rajon kemi analizuar me hollësi rezultatin e masave dhe eskperiencën e vendeve. Kemi evidentuar se gjatë kësaj periudhe është vënë re shtim i infeksioneve. Është rritur edhe incidenca. Në kushtet kur akoma nuk ka një mjekim specifik mënyra më e mirë vazhdon të mbetet parandalimi. Duke analzuar shifrat, shkaqet dhe rekomandimet e OBSH komiteti propzon të merren disa masa. Vlerësojmë se duhet të ndërmarrim këto masa:

Kufizimi i lëvizjes nga ora 22:00 deri në orën 06:00 në të gjithë vendin

Të ndalohen baret dhe restorantet nga ora 22:00 deri në orën 06:00

Propozojmë smar ëorking për administratën pulike

Këto masa hyjnë në fuqi të mërkurën dhe do të zgjasin për tre javë”