Lufta me COVID-19, Ministri i Shëndetësisë jep lajmin që prisnim të gjithë

Ministri i Shëndetësisë italiane Roberto Speranza shprehet optimist për koronavirusin.

“Shoh dritën në fund të tunelit dhe mendoj se pas disa muajsh do të kemi lajme inkurajuese nga bota shkencore, por në këtë periudhë duhet të rezistojmë. Sjelljet e gjithsecilit janë vërtet themelore”.

“Ne duhet t’u tregojmë njerëzve se nuk jemi në fazën e rrezikut zero, rrezik zero nuk ekziston dhe ata që mendojnë se mund të kemi rrezik zero, në një farë mënyre duan të shtyjnë zvarritjen dhe të na tregojnë diçka që nuk është në të vërtetën. Këtu bëhet fjalë për uljen e rrezikut sa më shumë që të jetë e mundur. Gjithmonë mbani mend se çelësi është sjellja e njerëzve”.