“Lajmi mori dhenë, në gjithë botën sot po zjen”, Presidenti turk bëri premtimin e madh, fierakët e surprizojnë në mënyrën e veçantë Erdoganin 

Gjatë vizitës së kryeministrit Edi Rama në Turqi, Presidenti Rexhep Taip Erdogan dha premtimin e madh Shqipërinë për ndërtimin e Spitalit të ri të Fierit.

Mbështetja e tij për Shqipërinë pas tërmet shkatërrues të një viti më parë nuk i ka shpëtuar as vargjeve të mjeshtrit të polifonisë, Guri Rrokaj. Ky i fundit dhe grupi i tij në këngën kushtuar Erdoganit radhisin një sërë vlerash të këtij të fundit.

JA TEKSTI I KËNGËS:

Lajmi bukur mori dhenë, në gjithë botën sot po zjen.

Erdogani tha me gojë, Shqipërinë do ta ndihmoj.

Shteti turk dhe Ankaraja tregoi dashurinë e saj.

Shqipërisë iu gjend pranë, porsi nëna për evlanë.

Në Turqi tek gjysmëhëna, Erdogan nuk bën më nëna.

Burri i besës që s’të fal, tha të bëhet një spital.

Lacin po nge në themel me gjithë lagje krejt po del.

Do bëjë spitalin në Fier për të gjithë vilajetin.

Ky Rexhep Taip Erdogan Presidenti turk me famë,
Për Shqipërinë do mbesë ikonë, sa more sa malet të rrojë!

Video: