Kryeministri italian në konferencë të jashtëzakonshme, shpall bllokim të ri, ja çfarë pritet të ndodhë

Ishte një debat i gjerë midis qeverisë dhe Rajoneve për masat e reja që do të merreshin për të parandaluar epideminë e koronavirusit. Sot Dpcm i ri do të nisë siç është planifikuar për të ndaluar infeksionet nga Covid 19. Në orën 21.30 Kryeministri Giuseppe Conte filloi të fliste në TV, për të shpjeguar detajet e masave të vendosura. Conte do t’i raportojë Dhomave të Martën ose të Mërkurën.

Dpcm që kryeministri do të nënshkruajë deri në mbrëmje parashikon një shtrëngim të masave për të kufizuar tubimet dhe për të zvogëluar rastet. Buletini i fundit, i datës 18 tetor, regjistroi një rritje rekord të rasteve: 11,705 në 24 orë.

Conte shpjegoi në konferencën për shtyp masat e reja të vendosura nga qeveria për të luftuar Coronavirus: “Në Dpcm kryetarët e rinj do të jenë në gjendje të urdhërojnë mbylljen e rrugëve dhe shesheve ku krijohen tubime. Të gjitha aktivitetet e ushqimit lejohen nga 5 në mëngjes deri në mesnatë. Metodat edhe më fleksibël të veprimtarisë mësimore do të favorizohen për shkollat ??e mesme “. Qëllimi, sipas kryeministrit, është “mbrojtja e shëndetit dhe ekonomisë, pa bllokim”.

U vendos që për baret, pub-et dhe vendet e tjera, ndalohet puna pas orës 18:00. Numri maksimal i gjashtë personave për tryezë ishte objekt i një diskutimi të gjatë, i cili përfundimisht u bashkua me Dpcm të ri. Gjithashtu u vendos të ndalohen festivalet dhe panairet lokale.

Pyetja në lidhje me palestrat dhe pishinat mbeti e hapur deri në fund, e cila u theksua nga burimet e Ministrisë së Sportit se”si një sektor ata janë përballur me shpenzime të mëdha për të përshtatur hapësirat e tyre me protokollet e sigurisë dhe se nuk ka prova shkencore raporton shpërthime në lidhje me trajnimin individual në vende të kontrolluara”. Në fund u vendos që të lejohen palestrat dhe pishinat të qëndrojnë të hapura, por me një javë për t’u përshtatur me protokollet e reja të sigurisë. Ata që nuk pajtohen do të duhet të mbyllen brenda shtatë ditësh.