Ish-deputeti nxjerr faktet tronditëse, i ‘përplas’ në fytyrë ministrisë mashtrimin që po bëjnë

Vazhdon të ketë shumë dyshime për pandeminë e Covid-19. Zëra të shumtë vazhdojnë të pohojnë se numri i viktimave dhe i personave të infektuar nuk është real.

Një deklaratë të fortë ka bërë ditën e sotme ish deputeti, Eduard Ndocaj i ftuar në emisinin “Ditë e Re” në RTV Ora. Ai është shprehur shumë mosbesues ndaj rrezikshmërisë dhe ekjeve që po shkakton Covid-19.

Madje ka treguar dhe rastin e një 73-vjeçare nga Lezha e cila vd iq nga hemoragjia e brendshme, por Ministria e Shëndetësisë dhe lajmet e deklaruan vd ekjes e saj si pasojë e Covid-19.

“Viktima e fundit që ka vd ekur në Lezhë ka qenë një 73-vjeçare e cila ka vd ekur nga hemoragjia e brendshme sepse është rrëzuar në shtëpinë e saj, ka thyer krahun dhe brinjët. Nuk është verifikuar mirë në spital kur ka shkuar sepse i kanë futur vetëm krahun në allçi dhe kur ka shkuar në shtëpi ka vd ekur.

Ministria e Shëndetësisë dhe lajmet e japin se vd iq nga koronavirusi, por nuk është e vërtetë sepse ka vde kur nga hemoragjia e brendshme. Problemi i këtyre vd ekjeve është se nuk japin as emrat. Nëse kjo është kaq e rrezikshme, është mirë që Ministria e Shëndetësisë të japë emrat dhe komshinjtë apo njerëzit e afërt të ruhen. Nuk kanë si i japin ermat sepse nuk ekzistojnë”, – është shprehur Ndocaj.