Hapja e negociatave, ja vendimi që mori Hollanda për Shqipërinë

Deputeti holandez, Pieter Omtzigt thotë se është e qartë që Shqipëria nuk i përmbush parakushtet për Konferencën e Parë Ndërqeveritare. Nëpërmjet një postimi në Twitter pas takimin me ministrin e Jashtëm të Holandës, Stef Blok, deputeti thotë se qeveria e vendit të tij nuk mund të japë pëlqimin për votën.

“Sapo patëm një debat në parlamentin holandez. Qeveria holandeze dhe ministri Blok, deklaroi qartë se Shqipëria nuk i përmbush parakushtet për Konferencën e Parë Ndërqeveritare. Kjo do të thotë se ai nuk do të japë pëlqimin.

Problemet e diskutuara përfshijnë vendet vakante në Gjykatën e Lartë, ndjekjen penale të krimit në nivelet e larta dhe reforma e ligjit zgjedhor, veçanërisht pjesa e asaj reforme e miratuar në mënyrë të njëanshme”, shkruan deputetin holandez në Twitter.