Gruaja tregon sekretin e madh: Në darkë para se të fle vendos një gjethe lakre te gjuri dhe e heq në mëngjes, ja rezultatet fantastike

Edhe pse lakra është e vështirë të tretet, siguron përfitime të shumta shëndetësore, ndoshta më shumë se çdo perime tjetër me gjethe.

Sipas shumë studimeve, lakra ka afësinë për të ulur rrez ikun e zhvillimit të shumë prob. lemeve shëndetësore, nga diabeti në sëmundjet e zemrës.

Menaxhimi i diabetit të tipit 2
Sipas Shoqatës Amerikane të Diabetit, lakra ngadalëson thithjen e sheqerit për njerëzit që janë të prirur për të zhvilluar diabetin ose tashmë janë diagn. ostikuar me diabetin e tipit 2, forma më e zakonshme e diabetit. Çfarë e bën lakren të dobishme në absorbimin e glukozës së tepërt është përmbajtja e saj e lartë e fibrave.

Për menaxhimin e diabetit, merrni parasysh këshillat e mëposhtme:

Zieni lakren me pak lëng limoni për aromë. Pini lëngun e lakres të paktën dy herë në ditë. Perdoreni lakren si pjate te dyte të paktën tri herë në javë.. Perdoret per reduktimin e dhim. bjeve

Ju mund të përdorni gjethe lakre për të reduktuar inflamacionin dhe për të lehtësuar dhimbjen.

Sipas një studimi të kryer nga Universiteti i Misurit, flavonoidi që gjendet në lakër, i quajtur apigenin, ka vetitë antiinflamatore.

Gruaja tregon sekretin e madh: Në darkë para se të fle vendos