Gjithçka u zbardh papritur, mijëra grekë ngritën sytë nga qielli mbrëmë (VIDEO)

Një fenomen i veçantë “pushtoi” mbrëmë qiellin grek. Një meteor shkatoi një shkëlqim mbreslënës, ndërsa mijëra grekë ngritën sytë nga qielli.

Pamjet që u publikuan edhe në rrjete sociale, u panë nga Boeotia dhe Athina, deri në Chios, Samos dhe madje edhe Kastoria.

Rënia e meteorëve është një fenomen që ndodh në gusht, pasi Toka kalon në brezin asteroid. Toka lëviz rreth diellit dhe dy herë në vit, në fakt, hyn në rripin asteroid. Atëherë ndodh fenomeni i njohur si “Perseids”.

Në hemisferën tonë është e dukshme gjatë verës dhe konkretisht në gusht.

VIDEO: