Fluturimet për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, Greqia del me njoftimin e rëndësishëm

Autoriteti i Aviacionit Civil (AAC) Grek njofton zëvendësimin e një direktive ekzistuese të aviacionit, njoftim, në lidhje me fluturimet drejt dhe nga Shqipëria dhe Maqedonia Veriore.

Me njoftimin e lëshuar sot, të shtunë, 1 gusht 2020, direktiva ajrore hyri në fuqi deri më 15/8/2020 në orën 23:59, e cila parashikon që të gjitha fluturimet midis Greqisë dhe dy vendeve tona fqinje do të operohen vetëm në AIA “Eleftherios Venizelos” duke përjashtuar itineraret në aeroportet e tjera.

Ju kujtojmë se ato zbatohen si normale, siç janë të gjitha udhëzimet e tjera ajrore të lëshuara nga shërbimi ynë, përkatësisht: pezullimi i fluturimeve për në dhe nga Turqia deri më 15 gusht, zgjatja e ndalimit të hyrjes për qytetarët jo-evropianë deri më 14 gusht dhe hyrjen e atyre.

Ata fluturojnë ne ajër nga Bullgaria, Rumania dhe Emiratet e Bashkuara Arabe vetëm me një provë negative Covid-19 e cili do të kryhet deri 72 orë para ardhjes së tyre. Për udhëzimet e aviacionit (shtesat, zëvendësimet), përjashtimet zbatohen ashtu siç qëndrojnë.