Erdogan sërish “provokon”, ja kërkesa që i drejton Europës për Greqinë

Presidenti turk, Rexhep Tajip Erdogan reagoi ndaj konkluzioneve të Samitit të BE. “Duhet të theksoj se edhe pse në marrëdhëniet tona me BE, ne bëjmë përpjekje për qëllime të mira dhe dialog, nuk e konsiderojmë të saktë qëndrimin e tyre.

Është një gabim i madh që marrëdhëniet e BE me Turqinë po mbahen peng nga një ose dy shtete. BE duhet të lirohet menjëherë nga presioni i qëllimshëm i Greqisë dhe Greqisë Qipriotë”, -tha presidenti turk në një fjalim sot. Në fakt, theksoi Erdogan, as presionet e brendshme dhe as ato të jashtme nuk do të ndryshojnë kursin që ka vendosur Turqia.

“Ata nuk mund të shkojnë askund, për luftën e drejtë të Turqisë për të përjashtuar Turqinë dhe për të ndëshkuar Turqinë. Ne i besojmë vetes, si dhe njerëzve tanë. Ne gjithashtu kemi besim në aftësitë tona, nuk do të qëndrojmë te vendimet e njëanshme, të gabuara dhe do të ecim me vendosmëri drejt qëllimeve tona”, shtoi Erdogan.