Edhe pse numrat në Shqipëri po rriten, mjeku i njohur jep lajmin e mirë që duhet ta lexojnë të gjithë

Mjeku urolog, Artan Koni është shprehur se virulenca e COVID-19 ka rënë. Koni i referohet pandemisë në gjithë botën duke thënë se ka rënë fuqishmëria e COVID-19.

Koni ka shpjeguar se deklarata e tij nuk i referohet shtimit të rasteve me koronavirus, por thekson se rastet sot kalojnë më lehtë se në periudhën shkurt- mars. Gjithashtu, Koni ka thënë se marrja e masave ishte vendimi i duhur për të shmangur përkeqësimin e situatës në vend.

“Por kjo nuk është edhe shumë e rëndësishme pasi koronavirusi nuk është më aq i fuqishëm dhe virulent. Rastet kalojnë më lehtë se në shkurt- mars. Vetë virusi në mbarë botën ka zvogëluar këtë, por shtimi i rasteve është krejt gjë tjetër. Italia që ka 20- 30 fishin e popullsisë është krejt situatë tjetër”, tha Koni për News24.