E papritur! Britania e Madhe rihap kufinjtë me Shqipërinë, ja çfarë duhet të dini

Për shkak të goditjes së fortë të valës së dytë të virusit, mutacionit që pësoi dhe numrit të lartë të të infektuarve, Britania e Madhe rihyri në izolim dhe mbylli kufinjtë njëkohësisht dukë ashpërsuar masat.

Por ditën e sotme konfirmohet rihapja e kufinjve me disa vende përfshirë edhe Shqipëria. Të gjithë ata që e kanë të nevojshme udhëtimin e tyre në Angli duhet të dinë këto gjëa:

Ju lutemi të informoheni se nga ora 04:00 e Premte, 15 Janar 2021, udhëtarët që udhëtojnë në Mbretërinë e Bashkuar duhet të kenë një rezultat të vlefshëm të testit negativ COVID-19, të marrë jo më shumë se tre ditë para orës së planifikuar të nisjes. Kjo do të kontrollohet në aeroportet e nisjes dhe pasagjerët pa certifikatë prove, ose një rezultat pozitiv të provës, ose një certifikatë e pavlefshme do t’u refuzohet udhëtimi. Një rezultat i vlefshëm i provës duhet të jetë nga një provë PCR ose një provë tjetër shumë e besueshme për zbulimin e COVID-19 dhe duhet të tregojë se testi është marrë brenda tre ditësh nga fillimi i fluturimit.

Ju lutemi të keni në vëmendje se udhëtarët me teste të vlefshme negative se do t’ju kërkohet gjithashtu të karantinohen për 10 ditë pas mbërritjes në Mbretërinë e Bashkuar. Fëmijët nën moshën 11-vjeç janë të përjashtuar nga kërkesa dhe nuk u kërkohet të përfundojnë testimin para nisjes. Certifikata e testit: Certifikata e testit do të jetë në dispozicion në Anglisht, Frëngjisht dhe Spanjisht. Dëshmia e certifikatës mund të bëhet përmes kopjimit ose mjeteve dixhitale.