Dyshoni se jeni prekur nga virusi? Ja simptomat e mutacionit të tij

Në fund të muajit dhjetor në Mbretërinë e Bashkuar u zbulua për herë të parë se virusi kishte pësuar mutacion. Rastet e para u konfirmuan në këtë vend e gjithashtu edhe në shtetin fqinj, Greqi.

U mësua se ai transmetohet 70% më lehtë nga njeriu në njeri por simpomat e tij janë zbehur dhe rreziku për vdekshmëri është më i ulët. Duke qenë se jetojmë në kohë virusesh, e kemi të vështirë të kuptojmë se nga cfarë jemi e prekur. Sigurisht që frika na bën të mendojmë se mos e kemi dhe ne virusin apo aq më keq, mutacionin e saj për të cilën kemi pak informacion.

Së fundmi epidemiologët kanë bërë të ditur se cfarë simptomash ka virusi i ri duke i ndihmuar njerëzit të vetëdiagnostikohen.

Sipas gjetjeve të studiuesve, simptomat renditen si më poshtë:

Diarre

Temperaturë

Kollë dhe dhimbje të muskujve

Të përziera dhe të vjella