Dorëhiqet këshilltari i presidentit, Ilir Meta njofton kush janë dy lëvizjet e fundit që ka bërë

Presidenti Ilir Meta ka njoftuar ditën e sotme disa lëvizje në kabinetin e tij.

Meta ka njoftuar publikisht, se ish-ministri i Bujqësisë, Edmond Panariti do të jetë Shefi i ri i Babientit të presidentit, ndërkohë që këtë post e mbante Arben Cici.

Diplomati, Arben Cici është emëruar si Këshilltar diplomatik i Presidentit Meta.

Ndërkohë që një ndryshim tjetër ka qenë largimi i Bahri Shaqirit, dhe zëvendësimi i tij si këshilltar pë Çështjet e Sigurisë Kombëtare me, Spiro Koçin.

Njoftimi i plotë:

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta ka pranuar sot dorëheqjen e z. Bahri Shaqiri nga detyra e Këshilltarit për Çështjet e Sigurisë Kombëtare, për shkak të angazhimeve të tij në të ardhmen, që nuk përputhen me këtë detyrë tepër të rëndësishme.

Presidenti Meta ka emëruar Këshilltar për Çështjet e Sigurisë Kombëtare, z. Spiro Koçi, i cili deri sot ka ushtruar detyrën e Këshilltarit Diplomatik të Kreut të Shtetit.

Presidenti Meta ka emëruar Këshilltar Diplomatik, z. Arben Cici, i cili ka mbajtur detyrën e Drejtorit të Kabinetit.

Për shkak të forcimit të prioriteteve të reja të Institucionit të Presidentit të Republikës, me qëllim përballimin me sukses të sfidave, që parashtron koha, në funksion të interesit më të mirë qytetar dhe kombëtar, siç janë:

– Sfidat e pandemisë COVID-19 dhe shëndetit publik,
– Sfidat me të cilat përballet faktori shqiptar;
– Shpopullimi i vendit,
– Sfidat në Arsim,
– Sfidat në Mjedis,

Kreu i Shtetit ka emëruar sot në detyrën tepër të rëndësishme të Drejtorit të Kabinetit, Prof.Dr. Edmond Panariti.