Do rikthehet izolimi? Merret vendimi i rëndësishëm

Taoiseach Micheál Martin ka për jash tuar rihapjen e sektorit të gastronomisë në Irlandë deri në mes të verës për shkak të nivelit të lartë të ras teve Covid-19 në vend, shkruan The Guardian, transmeton IndeksOnline. Vendi ka qenë nën bllo kim kombëtar që nga dhjetori dhe baret, restorantet dhe kafenetë janë mby llur për pjesën më të madhe të vitit të kaluar.

Irlanda ka nivelin e 16-të më të lartë të infek timit nga 30 vendet e monitoruara nga Qendra Evropiane për Kontrollin e Sëmu ndjeve, raporton Reuters, ndërsa ras tet kanë rë në në më pak se një të pestën e pik ut të saj në mes të janarit.

“As një konsideratë nuk do t’i kushtohet hapjes së gastronomisë deri në mes të verës … numri i vi rusit është shumë i lartë,” tha Martin në një intervistë në gjuhën irlandeze me transmetuesin shtetëror RTE. “Çdo lehtësim i ku fizim eve duhet të jetë i nga daltë dhe i kuj desshëm për shkak të kër cë nimit nga vari ante të reja të sëmu ndjes,” tha ai.