Dalin pamjet si shkatërohet sistemi raketor i Armenisë (VIDEO)

S-300 është emri për një seri raketash Ruse anti-ajrore me reze të gjatë të prodhuara nga Almaz Scientific Industrial Corporation, të gjitha bazuar në versionin origjinal sovjetik S-300P nga 1979.

Sistemi S-300 u zhvillua si një mbrojtje kundër avionëve dhe raketave të lundrimit për mbrojtjen ajrore sovjetike. Me kalimin e kohës, u zhvilluan versione që mund të kapnin raketa balistike.

Video: