Çfarë ndodhi? Revoltohet Florjan Binaj, bën denoncimin e fortë dhe përmend ministrin

Aktori i njohur i Portokallisë, Florjan Binaj ka publikuar disa foto nga “Google Maps”, në të cilat duket se emri i lumit Vjosa nuk është i shkruar në gjuhën shqipe, por sipas emërtimeve greke.

Florjani e ka vënë re këtë gjë dhe ai ka treguar madje se emri ka qenë ndryshe para disa mujash dhe është ndërruar këto kohë. “Google vazhdon t’i ndërrojë emrin Vjosës… Para disa muajsh ishte Aoos, sot në Google Maps del Sarandaporo”, ka shkruar aktori. Binaj ka përmendur në postime edhe ministrin për Evropën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj, duke qenë se kjo çështje ka lidhje direkte me marrëdhëniet me fqinjët tanë.