Befasohen nga ajo çfarë shohin në qiell qytetarët shqiptarë, publikohen pamjet

Muaji Tetor nuk mund të mbyllej më bukur se sa me Hënën blu, e cila ka dhuruar spektakël në qiellin e errët mbi kryeqytet. Sot është parë Hëna e dytë e plotë e tetorit, e njohur ndryshe si Hëna blu. Hëna Blu është fenomeni astrologjik që ndodh kur kemi hënë të plotë dy herë në të njëjtin muaj. Fenomeni i hënës blu ndodh mesatarisht çdo 2.5 vjet.

Kjo ndodh për shkak të ciklit Metoni, një periudhë prej 19 vjetësh ose 235 muajsh hënor, pas së cilës hëna e re dhe e plotë riformohen me të njëjtat data të vitit që krijojnë fenomenin.

Foto: