Askush se mendonte, kjo foto zbuloi sekretin e madh kinez (FOTO)

Një satelit tregtar ka kapur nga mijëra metra lartësi pamje e një nëndetëseje berthamore kineze duke u futur në një tunel nëntokësor në detin e Kinës Jugore duke shkaktuar mjaft shqetësim në Pekin.

Siç raporton CCN, sateliti i kompanisë amerikane “Planet Labs” shkrepi rastësisht foto të momentit kur nëndetësja bërthamore kineze “T-093” ishte duke u futur nën bazën e saj detare “Yulin” në ishullin Hainan, 450 kilometra në jug-perëndim të Hong Kongut.

Kjo është nga rastet e rralla kur një satelit tregtar kap pamje të një rendësie të tillë ushtarake, gjë e cila ka shkaktuar shqetësim edhe në Pekin.

Fillimisht pamjet u publikuan në rrjetet sociale duke marrë mjaft komente satirike, deri në momentin kur ato u analizuan nga ekspertë ushtarakë duke zbuluar se bëhej fjalë për fotografi të vërteta dhe se bëhej fjalë për tip nëndetësesh të rendësishme të marinës kineze.

FOTO: