A do të kemi masa të tjera shtrënguese? Albana Fico vjen me deklaratën e fortë

Në një intervistë të dhënë ditën e sotme për “ABC”, drejtoresha e Institutit të Shëndetit publik ka dhënë një deklaratë të gjatë sa i përket gjendjes së pandemisë në vendin tonë. Shifrat alarmante të infektimeve ditët e fundit kanë bërë që sa i përket masave të marra të kufizimit njerëzit të mos kenë më besim.

Të gjithë po pyesin nëse do të kemi një izolim të dytë apo shtrëngim të mëtejshëm të masave. Ajo tha se do të shikohet kurba e infektimit të dy javëve të fundit për të vendosur nëse masat do të qëndrojnë kështu apo do të ndryshojnë. Fico gjithashtu theksoi se testi i shpejtë nuk zëvendëson atë të PCR-së dhe njerëzit nuk duhet të neglizhojnë kontrollet.